P H Y S I O I A S I S

Su Jok Therapy

Sujok Therapy

Τι είναι το Su Jok;

Η λέξη su jok έρχεται από την Κορεάτικη γλώσσα. σημαίνει χέρια και σημαίνει πόδια. Το su jok λοιπόν, είναι μια φυσική θεραπεία βελονισμού που εφαρμόζεται σε χέρια και πόδια, χωρίς να χρησιμοποιεί φάρμακα. Δεν έχει παρενέργειες και οι ασθενείς βλέπουν άμεσα αποτελεσματική ανακούφιση. Με το su jok μπορούμε να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις όπως: βρογχίτιδα, άσθμα, πονοκέφαλο, ζαλάδα, ημικρανία, γαστρίτιδα, έλκος, διαβήτη, αλλά και ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη. Είναι αποτελεσματικό και στην απώλεια βάρους. Με συνολικά 16 συνεδρίες sujok, διάρκειας 15 λεπτών έκαστη, που στην πραγματικότητα είναι θεραπεία μασάζ χεριών και ποδιών, αντιμετωπίζουμε ένα πλήθος καταστάσεων σωματικών ή και ψυχικών.

Το βασικό Su Jok

Sujok Therapy
Sujok Therapy

Η απλότητα στην εφαρμογή του su jok, αντίθετα από άλλες παρόμοιες θεραπείες βελονισμού, είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα. Κι αυτό γιατί όλη η θεραπεία γίνεται με σημεία πίεσης που βρίσκονται μόνο στα χέρια και στα πόδια. Για να κατανοήσουμε πώς λειτουργεί η θεραπεία πρέπει να εξηγήσουμε ότι το ανθρώπινο σώμα χωρίζεται στον κορμό (ως το κέντρο του) και σε 5 αποφύσεις του. Η παλάμη θεωρείται το μπροστά μέρος του κορμού, ο δείκτης και τα μικρά δάχτυλα σαν να είναι τα δυο χέρια, ο μέσος και ο παράμεσος τα δυο πόδια, και το πίσω μέρος της παλάμης σαν να είναι η πλάτη του σώματος.

Το δισδιάστατο Su Jok

To su jok λειτουργεί σε δυο διαστάσεις, την φυσική και την μεταφυσική.

Φυσική διάσταση: Είτε με τα δάχτυλα, είτε μα αιχμηρά αντικείμενα εντοπίζουμε το αντίστοιχο σημείο του σώματος και κάνουμε μασάζ μέχρι να ανακουφιστεί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα δάχτυλα, αιχμηρά ή στρογγυλά αντικείμενα, σπόρους, μεταλλικά δαχτυλίδια κ.α. Σε αυτή την διάσταση ασκούμε περισσότερο πίεση παρά βελονισμό. Μπορεί να την εξασκήσει ο καθένας γιατί δεν απαιτεί κάποια δεξιότητα ή κάποιο όργανο.

Μεταφυσική διάσταση: Εδώ απαιτείται η χρήση των μεσημβρινών Boyl και σε αυτό το σύστημα εφαρμόζεται η εμπειρία και οι θεωρίες του κλασσικού βελονισμού σε σχέση με τις νέες θεωρίες του su jok όπως το Six Ki, το συναισθηματικό σύνταγμα και τον τύπο θεραπείας για τους μεσημβρινούς και τα σημεία Boyl. Για αυτή την χρήση απαιτείται επαγγελματίας θεραπευτής.